Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

سیستم ساخت و ساز خشک در صنعت ساختمان

سیستم ساخت و ساز خشک، به عنوان یکی از تکنیک های تخصصی در صنعت ساختمان سازی در نظر گرفته می شود. ساخت و ساز در سیستم خشک بیشتر با استفاده از پانل ها و سیستم های پیش ساخته و مدولار صورت می گیرد. برای همین بر عکس، استفاده از سیستم های مرطوب، ساختمان سازی با سیستم خشک نیازی به زمان برای خشک شدن مصالح ساختمانی ندارد. برای همین، استفاده از سیستم خشک می تواند زمان پروژه های عمرانی را تا حد زیادی کاهش دهد. حتی آنها در برابر آب، رطوبت و آتش دوام بسیار زیادی دارند. اما اینکه سیستم ساخت و ساز خشک دقیقا چیست و چه مزایای در ساختمان سازی دارد؟ موضوعی است که می تواند تصمیم گیری برای انتخاب سیستم خشک به جای سیستم مرطوب در ساختمان سازی را راحت تر کند.

اجزاء یک سیستم خشک

برخلاف روش‌های سنتی ساخت‌وساز مرطوب که شامل استفاده از مواد مرطوب مانند بتن و ملات است، سیستم‌های خشک بر اجزای پیش ساخته و تکنیک‌های ساخت و ساز خشک تکیه می‌کنند. حتی نیازی به استفاده گسترده از مواد مرطوب ندارد. به طور کلی، اجزاء یک سیستم خشک عبارتند از:

قاب بندی و چارچوب سازه

قاب بندی ساختاری در سیستم های خشک اغلب شامل استفاده از مواد سبک وزن مانند فولاد یا چوب است. این مواد از پیش برش خورده و در خارج از محل ساختمان سازی، ساخته و طراحی می شوند. چون تمامی مراحل قاب بندی در یک محیط تحت کنترل صورت می گیرد، احتمال تولید پسماند های ساختمانی ناشی از آنها کاهش پیدا می کند. از طرفی هم،  استفاده از قاب سبک وزن برای ساخت قاب بندی سیستم خشک باعث مونتاژ سریع‌تر و حمل و نقل آسان‌تر آنها می شود.

سیستم های دیواری

سیستم‌های دیواری خشک، به عنوان سیستم‌های پارتیشن نیز شناخته می‌شوند. این سیستم‌ها معمولاً از قاب‌های فلزی یا چوبی تشکیل شده‌اند که با گچ تخته یا سایر مواد پوششی پوشانده می شوند. سیستم های دیوار خشک از نظر طراحی، عملکرد صوتی و مقاومت در برابر آتش مزیت های خاص خودشان را دارند.

سیستم های سقفی

سیستم های سقف خشک به گونه ای طراحی می شوند که ظاهری زیبا و کاربردی را فضاهای داخلی ساختمان ها می بخشند. آنها معمولاً از مواد سبک وزن مانند گچ تخته تشکیل می شوند. بر روی سیستم های سقف خشک به راحتی می توان انواع وسایل روشنایی، کانال های تهویه و سایر خدمات و تجهیزات ساختمانی را نصب کرد.

سیستم های کف سازی

سیستم های کفپوش خشک نحوه نصب بسیار آسان و راحتی دارند. این سیستم‌ها اغلب شامل پانل‌ها یا کاشی‌هایی هستند که از قبل آماده و پیش ساخته هستند. برخی از گزینه های رایج کفپوش خشک عبارتند از:

  • کفپوش لمینت
  • کاشی های وینیل
  • کفپوش های چوبی مهندسی شده
  • کفپوش های پانل اکسید منیزیم

از مزیت های دیگر کفپوش های سیستم خشک، سهولت در نصب و نگهداری و تنوع در رنگ و طرح های آنها است.

مزایای سیستم خشک در صنعت ساختمان سازی

با گسترش شهرنشیتی و صنعتی شدن ساختمان سازی و اهمیت طراحی پایدار، استفاده از انواع مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست در ساختمان سازی رواج زیادی پیدا کرده است. برای همین به نظر می رسد استفاده از سیستم خشک در ساختمان سازی می تواند تاثیر زیادی در رسیدن به این اهداف داشته باشد.

سیستم خشک یک روش ساخت و ساز است که در آن از آب در محل ساختمان استفاده نمی شود. مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز خشک با دقت انتخاب می شوند. اصولا از بتن یا سیمان در ساخت و ساز سیستم خشک استفاده نمی شود. از  مصالح ساختمانی (چوب یا فلز) در در ساخت و ساز سیستم های خشک استفاده می شود. بنابراین سایت های ساخت و ساز خشک سریع و مقرون به صرفه هستند.

در سیستم های ساخت و ساز سنتی و معمولی از آب، ملات، مصالح ساختمانی مرطوب برای ساختمان سازی استفاده می شود. اما در سیستم خشک، از محصولات پیش ساخته ای که در کارخانه ها ساخته می شوند، استفاده خواهد شد. برای همین کاربرد سیستم خشک در صنعت ساختمان سازی با مزایای زیادی همراه است که مهمترین آنها عبارتند از:

  • ساختمان سازی با سیستم خشک، اصولا تمیزتر، منظم تر و قابل پیش بینی تر است.
  • نصب و راه اندازی آن در فضاهای محدود و کوچک نسبت به سیستم مرطوب آسان تر است.
  • استفاده از مصالح ساختمانی سبک در ساخت سیستم های خشک در ساختمان سازی باعث کاهش هزینه ها و دوام و استحکام بیشتر ساختمان ها می شود.
  • روش ساختمان خشک کیفیت، ایمنی و اثربخشی بیشتری نسبت به ساختمان سازی با سیستم مرطوب را دارد. چون سیستم خشک نیاز به نگهداری و تعمیرات کمتری دارد.
  • یکی دیگر از مزیت های اصلی سیستم ساخت و ساز خشک، قابل بازیافت بودن و استفاده مجدد از آن است. یعنی بعد از استفاده از این سیستم های پیش ساخته می توانید قطعات پیش ساخته آنها را از هم جدا و دوباره مونتاژ کنید. همین ویژگی های سیستم خشک در ساختمان سازی می تواند تاثیر زیادی در حفظ محیط زیست داشته باشد.
  • از طرفی هم، تمام قطعات و پانل های سیستم های خشک با استاندارد های دقیقی طراحی و مونتاژ می شوند. همین شرایط می تواند تاثیر زیادی در هزینه کلی ساخت و ساز داشته باشد.

پانل های اکسید منیزیم در سیستم خشک ساختمان سازی

پانل های اکسید منیزیم (MgO) معمولا در ساخت سیستم خشک استفاده می شود. پانل های MgO که به عنوان تخته های اکسید منیزیم نیز شناخته می شوند، به دلیل خواص و مزایای منحصر به فرد خود، یک انتخاب محبوب برای کاربردهای مختلف در سیستم های خشک هستند.

پانل های MgO سبک وزن هستند، اما استحکام و دوام بالایی دارند و برای استفاده در دیوارها، سقف ها و سیستم های کف خشک مناسب هستند.

در ساخت سیستم خشک، پانل های MgO به عنوان یک جایگزین همه کاره و کارآمد برای مصالح ساختمانی سنتی عمل می کنند. آنها را می توان به راحتی برش و شکل داد و نصب کرد که امکان مونتاژ سریع و کاهش زمان ساخت را فراهم می کند.

یکی از مزایای قابل توجه پانل های MgO در سیستم های خشک، مقاومت عالی در برابر آتش است. MgO ذاتاً غیر قابل احتراق است. برای همین استفاده از پانل های MgO در ساخت سیستم خشک می تواند ایمنی کلی ساختمان ها در برابر آتش را افزایش دهد.

علاوه بر این، پانل های MgO مقاومت خوبی در برابر رطوبت از خود نشان می دهند و آنها را برای استفاده در محیط های مستعد رطوبت مانند حمام و آشپزخانه مناسب می کند. آنها در برابر قالب، کپک و پوسیدگی مقاوم هستند و به دوام طولانی مدت سیستم خشک کمک می کنند.

علاوه بر این، پانل های MgO مزایای زیست محیطی زیادی دارند. آنها حاوی فرمالدئید یا سایر ترکیبات آلی فرار (VOCs) نیستند. برای همین در بهبود کیفیت هوای داخل خانه نقش موثری دارند.MgO همچنین یک مصالح ساختمانی پایدار در نظر گرفته می شود .زیرا می توان آن را با استفاده از فرآیندهای تولید سازگار با محیط زیست تولید کرد و قابل بازیافت و استفاده مجدد است.

سخن آخر

استفاده از سیستم خشک در ساختمان سازی مزایای زیادی دارد. مهمترین آنها کاهش مصرف انرژی، کاهش ضایعات  ساختمانی و توانایی استفاده مجدد از مصالح ساختمانی به کارگرفته شده در سیسستم خشک است. بنابراین، کاربرد و استفاده از تکنیک‌های ساخت و ساز خشک نه تنها در آینده افزایش پیدا می کند، بلکه می تواند تاثیر زیادی در طراحی ساختمان های دوستدار محیط زیست داشته باشد. یکی از مصالح همه کاره و پرکاربرد در ساخت و ساز سیستم خشک برای ساختمان سازی، پانل اکسید منیزیمی است. به طور کلی، پانل های MgO یک جزء ارزشمند در ساخت سیستم خشک هستند. طبیعت سبک وزن، استحکام، مقاومت در برابر آتش، مقاومت در برابر رطوبت و پایداری آنها را به انتخابی مناسب برای معماران، سازندگان و صاحبان خانه تبدیل می کند که به دنبال راه حل های ساختمانی کارآمد و سازگار با محیط زیست هستند.

ارسال نظر

پانل های HB Board با استفاده از تکنولوژی روز دنیا تولید می شوند و با توجه به ویژگی های منحصر به فرد و کاربردهای متعددی که در صنعت ساختمان سازی دارند می توانند در روند صنعتی شدن ساخت و ساز در کشور بسیار موثر باشند.

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به شرکت اچ بی بورد می باشد.© ۱۴۰۳