مهمترین کاربرد ساندویچ پانل ها برای ساخت سردخانه، استفاده از آنها در ساخت قسمت های مختلف یخچال و فریزر ها است. این در حالی است که برای ساخت یخچال و فریزر باید از ساندویچ پانل های کم مصرف استفاده شود تا با تنظیم محیط گازی و ایجاد شرایط دمایی مناسب بتوانند از خراب شدن میوه ها و سبزیجات جلوگیری کنند. اما در هنگام انتخاب ساندویچ پانل مناسب برای یخچال و فریزر باید به چه نکاتی توجه کرد و چه پارامتر هایی را در نظر گرفت؟ آیا انواع مختلفی از ساندویچ پانل ها برای استفاده در ساخت سردخانه ها مناسب و کاربردی هستند؟ ما سعی کرده ایم در این مقاله از Hbboard، به سوالات مهم در انتخاب ساندویچ پانل های مناسب برای ساخت فریزر و یخچال ها پاسخ دهیم. پس قبل از انتخاب و خرید خود، این مقاله را تا انتها بخوانید.
چرا از ساندویچ پانل ها در ساخت ماموت و سردخانه ها استفاده می شود؟
به طور کلی، بهترین پوشش برای ساخت یخچال و فریزر باید دارای ویژگی های زیر باشد:
- هوابندی مناسب
- بدون جذب یا انتشار بو
- تماس ایمن و سالم با محصولات ذخیره شده
- مقاوم در برابر نفوذ میکرو ارگانیسم ها
- مقاوم در برابر مواد شوینده و ضدعفونی کننده
- پایداری (خاصیت کم جذب آب) و مقاوم در برابر خوردگی
سایر فاکتور های مهم در انتخاب پانل های ساندویچی در ساخت سیستم های سردخانه ای، عبارتند از:
عایق بندی مناسب
یکی از مهمترین نکات در هنگام استفاده از سردخانه ها و ماموت ها، جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی در آنها است. برای همین عایق بندی مناسب در سیستم های سرمایشی سردخانه ها، از اهمیت خاصی برخوردار است که باید در هنگام ساخت انواع سردخانه ها و ماموت ها به آن توجه شود. برای همین کاربرد و استفاده از ساندویچ پانل ها در ساخت سردخانه ها رواج زیادی پیدا کرده است. چون از این پانل ها به راحتی می توان در سقف و دیوار های سردخانه ها برای عایق بندی بهتر استفاده کرد.
همچنین، میتوانید یک واحد پیادهروی وجود داشته باشد که بتوانید مواد غذایی فاسد شدنی را در آن انباشته کنید. اگر سردخانه دارید، باید از عایق بندی مناسب آن اطمینان حاصل کنید. اینجاست که ساندویچ پانل ها وارد عمل می شوند. از این پانل ها برای ساخت دیوارها و سقف های عایق استفاده می شود. این پانل ها علاوه بر نصب در سردخانه، در دفاتر، مراکز خرید، مراکز توزیع، مجتمع های ورزشی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.
علاوه بر آن ساندویچ پانل های پیش ساخته، رسانایی حرارتی خوبی دارند که از این لحاظ برای ساخت محیط های سردخانه ای مناسب هستند. حتی وقتی در سیستم خنک کننده ماموت ها مورد استفاده قرار می گیرند، عملکرد قابل قبول و موثری دارند. از طرفی هم این پانل ها در مدت طولانی نیاز زیادی به تعمیر و نگهداری ندارند و فرایند نصب آنها بسیار آسان است. این پانل ها در اندازه، رنگ و شکل های مختلفی برای کاربرد ها متنوع (حتی ساختمان سازی) در بازار در دسترس هستند و به راحتی می توانید بهترین نوع آن را متناسب با نیاز خود در ساخت انواع محیط های سردخانه ای مانند یخچال، فریزر و ماموت تهیه و خریداری کنید.
ضخامت پانل های ساندویچ برای ساخت محیط های سردخانه ای
از آنجایی که سردخانه ها مقدار زیادی انرژی مصرف می کنند، باید پانل هایی که برای ساخت و طراحی آنها مورد استفاده قرار می گیرد از نظر مصرف انرژی بهینه باشند تا بتوانند دمای مورد نیاز برای سرد نگهداشتن محیط را حفظ کنند. برای همین یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب پانل پیش ساخته برای سرد خانه ها، دقت در ضخامت آنها است.
اما در هنگام خرید پانل ساندویچ های مناسب برای ساخت یخچال و فریزر باید به این نکته توجه داشته باشید که حتما لازم نیست از پانل هایی با ضخامت خیلی زیاد استفاده کنید. هنگام انتخاب پانل های پیش ساخته مناسب برای اتاق های سرد، باید به عایق حرارتی و آب بندی مورد نیاز توجه داشته باشید. همچنین ضخامت آنها می تواند از 80 میلی متر تا 200 میلی متر متغیر باشد، به نحوی که:
محیط های سردخانه ای | ویژگی های ساندویچ پانل های پیش ساخته |
پانل ساندویچ برای اتاقهای سرد (0+ درجه سانتیگراد) | ضخامت 80 میلیمتر برای جلو و سقف در سردخانههایی که برای نگهداری محصولات غذایی یا برای حفظ دمای کنترلشدهای توصیه میشود. |
اتاق های انجماد (1- تا 20- درجه سانتیگراد) | برای تأسیساتی که باید دمای زیر 10- و تا 20- درجه سانتیگراد را حفظ کنند و به سطح بالایی از عایق نیاز دارند، ضخامت پانل بین 100 میلی متر تا 140 میلی متر توصیه می شود. |
تونلهای انجماد (40- درجه سانتیگراد) | ضخامت ایدهآل برای سیستم های سرمایشی که در آن دما باید زیر 20- درجه سانتیگراد نگه داشته شود، مانند آزمایشگاهها و قسمت نگهداری گوشت یا ماهی، می توان از پانل های بین 150 میلیمتر تا 200 میلیمتر استفاده کرد. |
متداول ترین سیستم مورد استفاده برای ساخت اتاق های سردخانه شامل پانل های پیش ساخته مانند پانل های اکسید منیزیم است. چون این پانل ها در مقایسه با عایق های سنتی، مزایای زیادی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
- نگهداری آسان
- کاهش هزینه های نصب
- نحوه نصب و مونتاژ سریع
- مقاوم در برابر رطوبت و آلودگی کپک
رنگ ساندویچ پانل برای ساخت محیط سردخانه ای
علاوه بر ضخامت، رنگ ساندویچ پانل ها هم در دوام و استحکام آنها در محیط های سردخانه ای مانند یخچال و فریزر مهم است. به نحوی که ساندویچ پانل های تیره برای سردخانه ها سریعتر از ساندویچ پانل های روشن گرم می شوند. بنابراین، تحت DSTU EN 14509:2017، نمای خارجی پانل های رنگی بسیار روشن می تواند تا +55 درجه سانتیگراد گرم شود، در حالی که ساندویچ پانل هایی با رنگ های تیره تا +80 درجه سانتیگراد گرم می شوند. بنابراین برای انبارهای یخچالی استفاده از رنگ های روشن (RAL 1015، RAL 7035، RAL 9002 و RAL 9010) توصیه می شود و در صورت استفاده از پنل های تیره، باید دستورالعمل های سازنده را رعایت کنید.
جنس و نوع پوشش ساندویچ پانل
یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب بهترین نوع ساندویچ پانل برای یخچال و فریزر با توجه به شرایط محیطی، جنس و نوع پوشش روکش پانل ها است. بهتر است در قسمت هایی که احتمال خوردگی و آسیب پوشش یخچال و فریزر بیشتر است، از پوشش های پی وی سی و یا فولاد ضدزنگ استفاده شود. یا در قسمت هایی از یخچال که به طور منظم در معرض مواد شوینده قرار می گیرد، می توان از پانل های ساندویچ با پوشش های پلیمری استفاده کرد. علاوه بر آن می توان از پانل های اکسید منیزیم که استحکام و دوام زیادی در محیط های سردخانه ای دارند، برای ساخت انواع این محیط ها استفاده کرد. این پانل ها در برابر کپک و رطوبت دوام زیادی دارند و از این رو می توانند طول عمر سیستم های سرمایشی را افزایش دهند.
سخن آخر
با توجه به اهمیت انتخاب ساندویچ پانل برای محیط های سرد خانه ای مانند انواع ماموت ها، یخچال ها و فریزر ها بهتر است پانل های پیش ساخته مورد نیاز خود را از تامین کنندگان معتبر در زمینه تولید پانل های پیش ساخته و ساندویچ پانل ها تهیه و خریداری کنید. صرفه جویی در مصرف انرژی و عایق حرارتی مناسب در سیستم های سرمایشی، ارزش سرمایه گذاری برای خرید پانل های باکیفیت را دارد.
https://rautagroup.com/en/sandwich-panel-thickness-selection-for-refrigerators/