Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ساختمان سبز و تاثیرات آن در صنعت ساخت و ساز

باتوجه به اهمیت طراحی پایدار و حفظ منابع طبیعی، بحث احداث ساختمان سبز رواج زیادی پیدا کرده است. به نظر می رسد که در یک مقطعی از زمان همه افراد مجبور به رعایت از اصول معماری سبز در ساختمان سازی شوند. برای همین اکثر مهندسان و پیمانکاران به سمت ساخت و ساز ساختمان های سبز روی آورده اند. اما این ساختمان ها دقیقا چیست؟ برای ساختمان سازی بر اساس معماری سبز باید چه نکات و اصولی را رعایت کنیم؟ ساخت خانه های سبز چه اهمیتی در طراحی پایدار دارد؟

تعریف ساختمان سبز

اکثر افراد ساختمان سبز را به عنوان یک ساختمان دوستدار محیط زیست می دانند که تاثیر بدی بر محیط زیست نداشته باشد. اما این تعریف دقیقی از ساختمان سبز نیست. به طور کلی، ساختمان سبز بیشتر به دنبال حفظ منابع طبیعی است. اصول ساختمان سازی بر اساس معماری سبز به دنبال حفظ محیط زیست سالم است. برای همین هیچ تاثیر منفی بر روی منابعی مانند آب و انرژی در اطراف ساخت پروژه ساختمانی ندارد. کلیه فرایند ساخت و ساز در ساختمان سبز (از مرحله ساخت، نگهداری، نوسازی و بازسازی) کاملا به نفع حفظ محیط زیست انجام می شود.

چرا ساخت و ساز سبز مهم است؟

ساختمان سازی بر اساس اصول معماری سبز مزایای زیادی دارد. در مرحله اول باعث کاهش رد پای کربن می شود. از این رو به حفظ محیط زیست کمک می کند. اما راهکارهای مختلفی برای ساختمان سازی بر اصول معماری سبز وجود دارند که برخی از مهمترین آنها شامل کاهش زباله، آلودگی و تخریب محیط زیست و استفاده بهینه از انرژی ، آب و سایر منابع هستند. در اصل این ساختمان ها به عنوان یک ساختمان پایدار با عملکرد بالا شناخته می شود. هدف از ساخت آنها، صرفه جویی در مصرف انرژی، دوام و استحکام ساختمان و افزایش امنیت و راحتی ساکنین ساختمان است.

آیا ساخت و ساز خانه های سبز باعث هزینه بیشتر می شود؟

در برخی موارد افراد ممکن است به بهانه هزینه های زیاد از ساخت و ساز خانه های سبز خود منصرف شوند. اما این باور که ساخت و ساز بر اساس اصول معماری سبز باعث هزینه های بیشتر می شود، کاملا غلط است. چون این ساختمان ها در طولانی مدت می تواند باعث صرفه جویی در مصرف انرژی وکاهش قبوض شود.

با احداث این ساختمان ها، شما می توانید در هزینه های انرژی خود صرفه جویی کنید زیرا سبز شدن به معنای صرفه جویی در مصرف انرژی است. شما واقعاً باید به ساختمان سبز بیش از هر چیز دیگری به عنوان یک سرمایه گذاری نگاه کنید. سرمایه گذاری که می تواند در پول شما صرفه جویی کند و به محیط زیست کمک کند! برای همین این ساختمان ها یک موقعیت برد-برد برای همه است!

مزایای ساختمان سبز

مزایای این ساختمان ها می تواند از محیطی گرفته تا اقتصادی و اجتماعی متغیر باشد. به نحوی که روش های ساختمان سازی وقتی بر اساس اصول و دستورالعمل های خاصی انجام می شوند، می توانند مزیت های زیادی بر محیط زیست و اقتصاد جامعه و حتی زندگی اجتماعی افراد داشته باشند. برخی از مهمترین این مزیت ها عبارتند از:

کاهش اتلاف آب و انرژی

ساختمان‌های سبز در مقایسه با ساختمان‌های معمولی باعث صرفه جویی 20 تا 30 درصدی در مصرف آب و 40 تا 50 درصدی در مصرف انرژی می شوند. بررسی ها نشان می دهد که این ساختمان ها 62 درصد گازهای گلخانه‌ای کمتری نسبت به مناطق صنعتی تولید می‌کنند.

حفظ منابع طبیعی

ساختمان سازی بر اساس اصول معماری سبز نقش بسیار مهمی در کاهش انتشار گاز های گلخانه ای دارد. به نظر می رسد این پتانسیل صرفه جویی در انتشار گازهای گلخانه ای تا سال 2050 به 84 گیگاتن CO2 (GtCO2) خواهد رسید. بهره وری انرژی، تعویض سوخت و استفاده از انرژی های تجدید پذیر در ساختمان سازی بر اساس اصول معماری سبز می توانند تاثیر زیادی بر حفظ منابع طبیعی داشته باشند. تحقیقات نشان می‌دهد که بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان و نرخ تهویه بالا در خانه های سبز می‌تواند باعث کاهش غلظت‌های کم CO2 و آلاینده‌ها شود.

کاهش هزینه ها و افزایش ارزش

ساخت و ساز بر اساس اصول معماری سبز می تواند تا حدودی هزینه های ساختمان سازی را کاهش دهد. از طرفی هم تاثیر بسیار خوبی بر افزایش ملک ساختمان دارد. بررسی ها نشان می دهد که هم نوسازی ساختمان سبز و هم بازسازی آنها می تواند باعث افزایش 7 درصدی ارزش ساختمان شود.

بهبود کیفیت زندگی افراد

حتی ساختمان سبز در کنار تمام مزایایی اقتصادی می تواند باعث بهبود کیفیت زندگی افراد شود. چون چنین ساختمانی به دنبال صرفه جویی در هزینه در قبوض آب و برق برای مستاجران یا خانوارها از طریق بهره وری انرژی و آب است. بررسی ها نشان می دهد کارکردن در یک محیط با تهویه مطبوع و این ساختمان ها باعث افزایش نمرات شناختی و بهبود عملکرد مغزی کارکنان می شود.

ساختمان سبز و پانل های اکسید منیزیم

با توجه به راهکارهای بسیار زیادی که برای سبز تر کردن ساختمان ها وجود دارد، اکثر مهندسان و پیمانکاران به دنبال روش های جدیدتر هستند. یکی از این راهکارها استفاده از مصالح ساختمانی نوین مانند پانل های اکسید منیزیمی در ساختمان سازی سبز است. آنها از ترکیباتی مانند اکسید منیزیم، کلرید منیزیم و یک شبکه تقویت کننده ساخته می شوند که به دلیل ترکیبات مهمی که دارند، نصب و استفاده از آنها با مزیت های زیادی همراه است. برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

 پایداری محیطی: پانل های MgO به دلیل ترکیب و فرآیند تولید، دوستدار محیط زیست هستند. اکسید منیزیم از منابع طبیعی فراوان به دست می‌آید کلیه مراحل تولید پانل‌های MgO نیاز به مصرف انرژی خیلی کمی دارد. حتی با انتشار کمترین گازهای آلاینده همراه است. همه این ها باعث می شود که پانل منیزیمی جایگزین مناسبی برای مصالح ساختمانی سنتی در نظر گرفته شوند.

مقاومت در برابر آتش: پانل های MgO ویژگی های مقاومت استثنایی در برابر آتش را نشان می دهند. آنها غیر قابل احتراق هستند و در دمای بالا بخارات سمی آزاد نمی کنند. این ویژگی ایمنی ساختمان را افزایش می دهد و خطر آسیب ناشی از آتش سوزی را کاهش می دهد.

مقاومت در برابر رطوبت و کپک: پانل های MgO دارای مقاومت ذاتی در برابر رطوبت هستند. حتی مقاومت بسیار زایادی در برابر آلودگی های محیطی و کپک را دارند. به طور کلی، استفاده و کاربرد پانل های اکسید منیزیمی می تواند تاثیر زیادی در ساخت و ساز ساختمان های سبز داشته باشد. از این رو می تواند به طراحی پایدار و حفظ محیط زیست کمک کند.

سخن آخر

ساختمان سازی بر اساس اصول معماری سبز با اهداف خاصی صورت می گیرد. یکی از مهمترین این اهداف طراحی پایدار است. چون این ساختمان ها بیشتر به دنبال حفظ منابع طبیعی در محیط زیست است. کوچکترین تغییرات در هنگام ساخت یک خانه می تواند تاثیر بسیار زیادی در محیط زیست داشته باشد. به نحوی که ساخت خانه سبز می تواند باعث ارتقاء کره زمین هم برای انسان و هم کل حیات وحش شود. پس بهتر است هنگام بازسازی و نوسازی ساختمان خود به دنبال تغییرات اساسی برای سبز تر کردن خانه خود باشید. در این شرایط می توانید مصرف انرژی خود را کاهش دهید ، در هزینه خود صرفه جویی کنید و در حفظ منابع محیط زیست اثربخشی بیشتری داشته باشید. می توانید برای سبز تر کردن ساختمان خود به دنبال خرید مصالح ساختمانی دوستدار محیط زیست و پایدار مانند پانل های اکسید منیزیمی باشد که ضمن دوام و استحکام ساختمان باعث کاهش ردپای کربنی در ساختمان سازی می شوند.

ارسال نظر