Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

در مورد پرطرفدار ترین دیوار های پارتیشن بندی چه می دانید؟

انواع مختلفی از دیوارهای پارتیشن بندی با کاربرد های متنوع وجود دارند. آنها بیشتر به عنوان دیوار جداکننده بین فضای ساختمان شناخته می شوند. دیوار پارتیشن یک دیوار یا پارتیشن منفرد است که با استفاده از آجر، شیشه یا سایر مصالح ساخته شده است. دیوارهای جداکننده به صورت دیوارهای غیر باربر طراحی می شوند. ممکن است تاشو یا ثابت باشد. اما امروزه استفاده از آنها رواج زیادی پیدا کرده است. به نحوی که برخی از انواع دیوارهای پارتیشن نسبت به سایر آنها، از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. اگر به دنبال شناخت پرطرفدار ترین دیوارهای پارتیشن بندی هستید بهتر است ادامه این مقاله را تا انتها بخوانید و انواع مختلف آنها را بشناسید. در نهایت با توجه به سلیقه، نیاز و بودجه خود بهترین آنها را انتخاب کنید.

ویژگی های دیوار پارتیشن بندی مناسب و خوب

نصب و کاربرد دیوارهای پارتیشن بندی می تواند فضای خانه شما را به قسمت های مختلف تقسیم بندی کند تا بتوانید از محیط خانه خود بهتر استفاده کنید. سایر مزایای دیوار جداکننده، عبارتند از:

  • حفظ و ایجاد حریم خصوصی
  • سبک و مقرون به صرفه بودن
  • نصب راحت و آسان در مکان های مختلف با مساحت های متفاوت

در کنار تمامی مزایایی که یک دیوار جداکننده دارد، باید هنگام انتخاب آنها برخی شرایط و ویژگی های دیگر را در نظر گرفت، از جمله:

  • دیوار جداکننده باید از مواد اولیه با دوام، سبک و عایق مناسبی ساخته شده باشد.
  • باید در برابر آتش، گرما، رطوبت، مورچه های سفید و قارچ مقاومت کافی داشته باشد.
  • دیوار پارتیشن باید به اندازه کافی سفت باشد تا در مقابل ارتعاشات ناشی از بارها مقاومت کند.
  • مراحل ساخت و طراحی آنها باید ساده، آسان و مقرون به صرفه و انسجام خوبی با سازه ساختمان داشته باشد.
انواع دیوارهای پارتیشن بندی پرطرفدار و پرکاربرد

با توجه به مزایا و شرایطی که یک دیوار جداکننده باید داشته باشد، بهتر است انواع مختلف آنها و مزایا و معایب آنها را بشناسید که عبارتند از:

پارتیشن آجری

پارتیشن آجری یکی از رایج ترین و مقرون به صرفه ترین انواع دیوار جداکننده است. به طور عمده، سه نوع دیوار پارتیشن آجری وجود دارند:

  • دیوارهای جداکننده آجری ساده: دیوارهای جداکننده آجری ساده با استفاده از آجر ساده ساخته می شوند. بسیار محبوب و مقرون به صرفه است. حداقل ضخامت آن 10 سانتی متر است. ارتفاع ساخت نباید بیش از 2 متر باشد این دیوارها در هر دو صورت نیاز به گچ کاری دارند. در صورت ساخت مناسب ممکن است در برابر آتش مقاوم باشند.
  • دیوار جداکننده آجری تقویت شده: دیوار جداکننده آجری تقویت شده مشابه پارتیشن آجری ساده است. اما در این حالت دیوارها به دلیل قرار دادن آرماتورها بسیار محکم تر می شوند.
  • دیوار جداکننده آجری شامل آجرکاری است که در چارچوبی از چوب قرار می گیرند.
دیوار پارتیشن بلوک سفالی

بلوک های دیوار جداکننده از خاک رس یا سفال ساخته می شوند و بلوک ها ممکن است توخالی یا توپر باشند. بلوک‌های سفالی توخالی معمولاً برای دیوارهای جداکننده سبک کاربرد دارد. ضخامت آنها بین 6 سانتی متر تا 15 سانتی متر متغیر است. دیوارهای جداکننده بلوک سفالی، توخالی، سفت، مقرون به صرفه، مستحکم، مقاوم در برابر آتش و عایق حرارت و صدا خوب هستند.

پانل های اکسید منیزیم در دیوارهای پارتیشن

یکی از مصالح ساختمانی نوین برای ساخت دیوارهای پارتیشن بندی و جداکننده، پانل های اکسید منیزیمی هستند. آنها مزایای زیادی در ساختمان سازی دارند که وقتی در ساخت دیوارهای جداکننده مورد استفاده قرار می گیرند، مزیت های بیشتری از خودشان نشان می دهند. مهمترین این مزیت ها عبارتند از:

  • عایق صدا
  • دوام و استحکام
  • نصب سبک و آسان
  • مقاومت در برابر آتش
  • انعطاف‌پذیری طراحی
  • مقاومت در برابر رطوبت و کپک

از این رو، دیوارهای جداکننده ساخته شده از پانل های اکسید منیزیمی با دارا بودن این ویژگی ها می توانند کاربردهای مختلفی در ساختمان سازی داشته باشند.

دیوار پارتیشن شیشه ای

دیوار جداکننده شیشه ای سبک، آسان و مقرون به صرفه است. این دیوار جداکننده از ورق شیشه ای یا بلوک های شیشه ای توخالی ساخته می شود. در این نوع دیوار جداکننده، ورق های شیشه ای با استفاده از مهره های چوبی یا بتونه در چارچوب چوبی ثابت می شوند.

پانل های مورد استفاده در این نوع دیوارهای جداکننده می تواند مستطیل یا مربع باشد. دیوار جداکننده ورق شیشه ای سبک وزن، ضد آفت، ضد رطوبت و عایق صدا است. شیشه های سیمی ، شیشه های ضد گلوله و شیشه های سه لایه نمونه هایی از ورق های شیشه ای قوی هستند که برای ساخت دیوارهای جداکننده ورق شیشه ای مورد استفاده قرار می گیرند.

دیوار پارتیشن بتنی پیش ساخته

این نوع از دیوارهای جداکننده از واحدهای دال بتنی پیش ساخته می شوند. ضخامت واحد بتن پیش ساخته آنها بین 25 تا 40 میلی متر است. اما اتصالات بین واحد پیش ساخته باید با ملات پر شود.

دیوار پارتیشن دال گچی

در دیوار جداکننده دال گچی، دال گچی یا گچ تخته از گچ سوخته یا گچ پاریس، مخلوط با خاک اره یا مواد الیافی دیگر تهیه می شود. از این ترکیبات برای کاهش وزن دیوار استفاده می شود. واحدهای پیش ساخته دال گچ در قالب آهنی یا چوبی به طول 1 تا 2 متر و ارتفاع 30 سانتی متر و ضخامت 50 تا 100 میلی متر تهیه می شوند. سطح دال گچی این دیوار جداکننده ممکن است صاف یا ناصاف باقی بماند.

دیوار پارتیشن لت فلزی

دیوار جداکننده لت فلزی قوی، نازک، بادوام و به میزان قابل توجهی در برابر آتش مقاوم است. این دیوار جداکننده با قرار دادن کانال های 2 سانتی متری یا 2.5 سانتی متری به صورت عمودی (که ناودانی نامیده می شود) و از یک طرف یک لت فلزی بر روی آن نصب می شود. اما هر دو سطح فلزی نیاز به گچ کاری دارند.

دیوار پارتیشن چوبی

یکی دیگر از دیوار های محبوب و پرطرفدار برای پارتیشن بندی، دیوارهای چوبی هستند. آنها از یک چارچوب چوبی تشکیل می شوند. این نوع دیوارهای جداکننده در برابر آتش مقاوم نیستند. حتی این امکان وجود دارد که الوار تشکیل دهنده آنها با گذر زمان پوسیده شوند و یا توسط مورچه های سفید مورد حمله قرار گیرند. امروزه استفاده از دیوار جداکننده چوبی به دلیل هزینه بالای آن رواج زیادی ندارد.

دیوار پارتیشن قابل حمل

دیوار پارتیشن قابل حمل یک پارتیشن متحرک و تاشو است. از آنها می توان به عنوان یک دیوار جداکننده موقت استفاده کرد. دیوارهای جداکننده قابل حمل، استحکام و دوام زیادی دارند. حتی در کاهش نویز ساختمان موثر هستند. روند جابجایی و نگهداری از آنها بسیار راحت است.

دیوار پارتیشن تخته سه لا و تخته فیبر

برای ساخت پارتیشن نیز می توان از تخته سه لا استفاده کرد. معمولا این نوع از دیوارهای جداکننده از کف تا سقف به صورت عمودی قرار می گیرند. اتصالات آنها نیازی به پوشش و مخفی شدن ندارند. با این حال، برای افزایش زیبایی ظاهری ساختمان می توانید محل اتصالات آنها را با گچ بپوشانید و یا رنگ کنید. نصب و تهیه آنها نسبت با سایر دیوارهای جداکننده هزینه کمتری دارند.

پارتیشن دیوار خشک

دیوار خشک که به عنوان تخته گچی یا گچ تخته نیز شناخته می شود، پانل ساخته شده از گچ است که بین دو ورق کاغذ ضخیم فشرده می شود. دیوارهای خشک عمدتاً برای ساخت دیوارهای داخلی استفاده می شوند. سیستم پارتیشن دیوار خشک امروزه جایگزین توری و گچ شده است زیرا کار با آن سریع است. دیوارهای خشک از دو طرف با پیچ های دیواره مخصوص به یکدیگر متصل می شوند. در برخی از مراحل برای ساخت دیوارهای بزرگتر ممکن است نیاز به گچ کاری هم داشته باشند.

سخن آخر

انواع مختلفی از دیوارهای پارتیشن بندی یا دیوارهای جداکننده وجود دارند. هر یک از این دیوارها با توجه به مزایای آنها می توانند کاربرد های مختلفی داشته باشند. این در حالی است که ترکیبات و مواد اولیه هر یک از این پانل ها می تواند نقش موثری در ویژگی های آنها داشته باشد. یکی از این ترکیبات، پانل های اکسید منیزیمی است که در ساخت انواع دیوارهای جدا کننده کاربردهای زیاد دارد. دیوارهای ساخته شده از پانل های منیزیمی می توانند استحکام و دوام زیادی داشته باشند.

ارسال نظر

پانل های HB Board با استفاده از تکنولوژی روز دنیا تولید می شوند و با توجه به ویژگی های منحصر به فرد و کاربردهای متعددی که در صنعت ساختمان سازی دارند می توانند در روند صنعتی شدن ساخت و ساز در کشور بسیار موثر باشند.

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به شرکت اچ بی بورد می باشد.© ۱۴۰۳