بررسی تفاوت بین ورق MDF و پانل های MGO و حتی تخته های سه لا برای ساخت انواع مصنوعات چوبی مانند کابینت در دکوراسیون داخلی از آنجایی اهمیت پیدا کرده است که استفاده از چوب باعث افزایش نگرانی در مورد ردپای کربن در صنعت ساختمان سازی شده است. این در حالی است که امروزه در صنعت ساخت و ساز، استفاده از چوب رواج زیادی پیدا کرده است. بدون شک این موضوع می تواند باعث آسیب به محیط زیست و کاهش فضای سبز و قطع درختان زیادی شود. در حالی که احیاء این منابع طبیعی ممکن است سال ها طول بکشد. برای همین برخی از مهندسان و طراحان داخلی ساختمان ها به دنبال استفاده از جایگزین های موثرتر برای چوب هستند. به نظر می رسد یکی از این موارد پانل های اکسید منیزیم است که می تواند تاثیر زیادی در کاهش رد پای کربن داشته باشد. پس بهتر است سایر تفاوت بین ورقMDF و پانل های MGO را بشناسیم.
انواع تخته های چوبی در برابر پانل های اکسید منیزیم
در مورد ساخت مبلمان، دیوارپوش، سقف و حتی کفپوش های ساختمانی، استفاده از انواع تخته چوبی، یک روش اقتصادی و کاربردی محسوب می شود. انواع تخته های چوبی، کاربرد های مختلفی در صنعت ساختمان سازی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
تخته فیبر چگالی متوسط
تخته های ام دی اف از الیاف چوبی ساخته شده اند که توسط رزین مصنوعی به هم چسبیده و از طریق فشار و گرما فشرده می شوند. در نتیجه یک تخته جامد و بسیار یکنواخت با روکش و دوام خوب ایجاد می شود. از آنجایی که الیاف به صورت تصادفی جهت گیری می شوند، دستگاه می تواند آنها را در هر جهتی برش دهد و سطح صافی را روی آنها ایجاد کنند. اما به طور طبیعی این تخته به خوبی در برابر آب مقاومت نمی کند، اما گزینه هایی در بازار وجود دارد که در برابر رطوبت و حتی گاهی آتش سوزی مقاومت بیشتری دارند.
در حال حاضر، تختههای امدیاف پرمصرفترین مواد برای نجاری و ساخت مصنوعات چوبی و کابینت ها هستند، زیرا با انواع روکشهای مختلف از جمله رنگ ساده، لاکی و چسبانده سازگار هستند. از آنها می تواند در جاهای دیگر مانند روکش دیوار و درب نیز استفاده کرد.
HDF
HDF ( تخته فیبر با چگالی بالا) بسیار شبیه به ورق MDF است، اگرچه فرآیندهای ساخت این دو تا حدودی با هم دیگر متفاوت است. HDF که تحت فشار بالاتر فشرده می شوند، مقاومت بیشتری دارند، وزن بیشتری را تحمل می کنند و می توانند فضاهای بزرگتری را پوشش دهند.
نئوپان و MDP ( نئوپان با چگالی متوسط)
نئوپان با فشار دادن بقایای چوب مانند خاک اره و گرد و غبار با رزین و چسب تولید می شود. با گذشت زمان، این ماده جای خود را به راه حل های دیگری مانند, ورق MDF یا نزدیک ترین جایگزین آن یعنی MDP داده است. می توان آن را با رنگ و لاک رنگ آمیزی کرد، اما به ندرت می چسبند، زیرا سطح صاف یا یکنواختی ندارد. مزیت اصلی استفاده از نئوپان ارزان بودن آن است. کاربردهایی شبیه به ام دی اف دارد، اما نحوه نصب آن کمی سخت تر است. چون به اتصالات بیشتری نیاز دارد.
تخته های MDP
مانند نئوپان، تخته های MDP نیز از ذرات چوب فشرده شده با رزین مصنوعی و پرس حرارتی ساخته شده اند. بیشتر برای روکش ها استفاده می شود. اما در برابر رطوبت چندان مقاوم نیست و ممکن است ایراداتی داشته باشد. آنها به طور گسترده در تولید مبلمان ساده مورد استفاده قرار می گیرند.
تخته سه لا
تخته های تخته سه لا از ورق های چوبی که روی هم قرار گرفته تشکیل می شوند. این لایه ها به صورت عمودی چسبانده شده و تحت حرارت قرار می گیرند. درست مانند چوب چند لایه (CLT) ، الیاف متقاطع در تخته سه لا به تخته باعث مقاومت بیشتر آنها در برابر فشار می شود.
تخته های سه لا، کاربرد های مختلفی دارند. از آنها می توان برای مبلمان، کف، سقف، درب و میز و غیره استفاده کرد. یکی از مهمترین ویژگی های تخته های سه لا این است که با رنگ و چسب ورقه های طبیعی سازگار است و به راحتی می توان از آنها بر روی تخته های سه لا استفاده کرد.
OSB (Oriented Strand Board )
بردهای OSB زیبایی خاصی دارند برای همین استفاده از آنها در طراحی های داخلی رواج زیادی پیدا کرده است. این تخته ها از تراشه های چوبی ساخته شده اند که در لایه های عمود بر هم فشرده و با رزین پوشانده شده در فشار و دمای بالا به هم چسبیده اند. OSB استحکام مکانیکی و دوام بسیار خوبی دارند. آنها علاوه بر عایق صوتی خوب، فضای خالی در بین خودشان ندارند و بسیار یکنواخت هستند. آنها همچنین در برابر هوای آزاد و تأثیر باران، رطوبت، باد و گرما زیست محیطی و دوام بسیار زیادی دارند علاوه بر این، تخته های OSB کاملاً قابل بازیافت هستند. با این حال، از آنجایی که آنها سطح ناهمواری دارند، نمی توان از آنها بر روی محصولات لمینت استفاده کرد. کاربردهای اصلی OSB در دیوارها و سقف ها، پایه های کف برای استفاده از کف چوبی، آجر، روکش فلزی و سوله های ساختمانی، بسته بندی و ساختار مبلمان از جمله موارد دیگر است.
پانل های اکسید منیزیم در برابر ورق MDF
مهمترین ویژگی های پانل های اکسید منیزیم، کیفیت بالا و غیرقابل احتراق بودن آنها است. این پانل های از منابع معدنی، اکسید منیزیم و محصولات شیمیایی دریایی تشکیل شده است. نحوه نصب پانل های اکسید منیزیم نسبت به تخته های سیمانی بسیار آسان و راحت است. از طرفی هم در برابر رطوبت و موریانه کاملا مقاوم است. مهمترین ویژگی آنها نسبت به برخی از محصولات مورد استفاده در طراحی دکوراسیون این است که از هیچ گونه عنصر مضر و رادیواکتیو مانند آزبست و سیلیس ساخته نشده است. پانل های اکسید منیزیم یک محصول دوستدار محیط زیست است. برای همین به نظر می رسد انواع ساندویچ پانل دکوراتیو و تزئینی آن، به محبوب ترین محصول تزئینی در بازار تبدیل خواهد شد.
سخن آخر
با بررسی ویژگی های مختلف پانل های اکسید منیزیم نسبت به محصولات چوبی مانند ورق MDF به این نتیجه می رسیم که کاربرد های پانل های اکسید منیزیم در صنعت ساختمان سازی متنوع تر و مطمئن تر است. علاوه بر آن، می توان از انواع پانل های اکسید منیزیم در زمینه های مختلف به ویژه در مقیاس بزرگ مراکز خرید، بیمارستان ها، ساختمان های اداری، مکان های تفریحی، وسایل نقلیه و کشتی ها، سقف مسکونی، دکوراسیون دیوار و غیره استفاده کرد. برای همین طراحان و مهندسان ساختمانی از آنها برای پارتیشن ها، سقف، درب های ضد حریق، آشپزخانه و کابینت و سایر دکوراسیون داخلی استفاده می کنند. باتوجه به این کاربرد های گسترده، باید در خرید و انتخاب پانل های اکسید منیزیمی دقت کنید و آنها را از تامین کنندگان بزرگ و معتبر و به طور مستقیم و بدون هیچ گونه واسطه خریداری کنید تا از تضمین کالا و کیفیت خدمات بعد از فروش آن مطمئن باشید.
https://www.archdaily.com/926508/wooden-boards-differences-between-mdf-mdp-plywood-and-osb